Olli Kohonen

Kuka Olli?

Eduskuntaan pyrkiminen on melkoinen urakka. Olen kuitenkin valmis tekemään töitä sen puolesta, jotta pääsisin puolustamaan oikeudenmukaisuutta.

Kuka Olli?

Kuka Olli?

Olen 38-vuotias ihminen. Pyrin eduskuntaan jVasemmistoliiton ehdokkaana Oulun vaalipiiristä. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja filosofian maisteri. Olen avojalakanen oululainen, joka on asunut myös pätkät niin Vaasassa kuin Helsingissä.

Olen mukana politiikassa, koska haluan kaikella tarmollani tehdä yhteiskunnasta aidosti reilun ja tasa-arvoisen paikan. Keskeisin arvoni on vankkumaton oikeudenmukaisuus.

Olen vaikuttanut pitkään erilaisissa kunnallisissa ja järjestöllisissä luottamustoimissa. Osaan perustella näkemykseni, tuoda ne selkeästi esiin ja kertoa myös oman vaihtoehtoni. Vaikka kannatan yhteistyötä, pidän myös periaatteistani kiinni.

Olen kiinnostunut monesta elämän osa-alueesta. Moinen uteliaisuus sopii mielestäni oikein hyvin kansanedustajalle, koska Arkadianmäellä päätettäviin asioihin lukeutuvat lähes kaikki mahdolliset ihmiselon reitille kuuluvat asiat kehdon ja haudan välillä.

Elämäni ei kuitenkaan koostu jatkuvasta poliittisesta vääntämisestä, vaan arjesta vieraantumisen estää varsin tehokkaasti päätyöni OYS:n aikuispsykiatrian puolella ja ennen kaikkea perheeni eli rakkaat avopuolisoni ja poikani. Lapsiperheellisen ihmisen elämän mutkikkaatkin realiteetit yhteispäivystysreissuineen ja vaipparalleineen ovat varsin tuttuja.

Olen opiskellut aikuisiässä itselleni uuden ammatin terveydenhuoltoalalta. Aiemmin työskentelin viestintä- ja järjestöduunien parissa, joita tein muun muassa Vasemmistoliiton tiedottajana ja kansanedustaja Martti Korhosen avustajana. Teen edelleen ”vanhoja” töitäni ajoittain muun muassa futiskolumnoiden Kansan Uutisissa.

Tekemistä siis piisaa monella rintamalla, mutta ehtiipä sitä harrastamaan välillä. Vasemmalla olevaa sydäntäni lähellä ovat juokseminen, jalkapallointoilu ja lukeminen.